Paulien 2

 

DR. JON PAULIEN

 

   

Dr. Jonathan Karl Paulien (született 1949-ben) az Atlantic Union College-on szerzett diplomát teológia szakon, tanulmányai keretében egy évet Németországban is töltött. A hittudományi doktori fokozatát (1975), és nagydoktori fokozatát az Újszövetség témakörében (1987) mind az Andrews Egyetemen szerezte meg.

Szolgálati életútja elején Paulien testvér még felsőfokú tanulmányai előtt már egy New York-i, majd egy Michigani gyülekezet lelkipásztora volt. Miután több évet tanított az Andrews Egyetem Szemináriumán, 2007-től a Loma Linda Egyetemen az újjászervezett Vallástudományi Kar dékánja, jelenleg is.

Tagja a Bibliai Irodalmi Társaságnak, az Adventista Vallási Tanulmányi Társaságnak, valamint a Chicago-i Bibliakutató Társaságnak. Az egyház számos bizottságában és tanulmányi projektekben, szakmai szervezetekben vesz részt.

Dr. Paulien megbecsült bibliakutató, tudós és termékeny író. Több tucat könyv szerzője, többek között az adventista egyház történelmének és kiemelten a Jelenések könyve kutatója. Továbbá szakértője János könyveinek, különös tekintettel János evangéliumára és a Jelenések könyvére. Számos könyvét lefordították spanyol, portugál, finn, japán és a koreai nyelvre, és magyar nyelven is több könyve kapható. Ugyanakkor különös örömet és élvezetet jelent számára, ha szemináriumokat, előadások tarthat laikusok számára, akik a mindennapi élet gyakorlatában tudják felhasználni tanításait, illetve könyveit.

A Jelenések könyvében szereplő hét utolsó városba tett utazásairól filmet készítettek, melyet a Hope Channel közvetített, illetve DVD-n elérhető.

Munkásságában több fejezetet írt az adventista középiskolai tankönyvek számára Dániel és a Jelenések könyveiről, valamint több televíziós és rádiós interjút ad minden évben. Emellett az Andrews Egyetem Szeminárium Tanulmányok folyóirat tanácsadó szerkesztője is.

Az Armageddon Harca (The battle of Armageddon) aktív blog írója.

Az egyetem kívül dr. Paulien nagyon szereti családjával - feleségével Pamellával és három gyermekükkel - tölteni szabad idejét. Élvezi az utazást, és ha még mindig van ideje, szeret golfozni és fotózni.

   

 

Vissza

 

 

e-max.it, posizionamento sui motori

 

 

©ForrásMédia Stúdió 2014

1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.

Web: www.forrasmedia.hu

E-mail: info@forrasmedia.hu

Telefon: 06 30 651 0936

 

Impresszum

Kapcsolat

Hírlevélre feliratkozás

Médiaajánlat

 

facebook-icon  youtube-icon  twitter Google+